Behandelingen

Huidverjonging - huidverbetering | Permanente ontharing | Couperose | Rosacea | Littekens | Pigmentvlekken | Acne | Oneffenheden op de huid | div. Massages

Huidverjonging –
huidverbetering

Om mooie resultaten te bereiken spreek ik hier altijd over een behandel traject. Dit komt alleen al door het feit dat de productie van collageen 12 weken nodig heeft. Het mooie van een behandeltraject is dat je op alle manieren de huid kunt ondersteunen. Ik werk dan ook graag met de combinatie die enerzijds hoogwaardige producten voor thuisgebruik en anderzijds behandelingen in de salon met prachtige apparaten combineert. Denk hierbij aan bijvoorbeeld bindweefsel massage gecombineerd met microneedling, hydrafacial of een peeling. Zo kunnen we het gehele proces langs alle kanten stimuleren
Je snapt dat we het hier over zeer individuele trajecten hebben.

Aarzel niet om een afspraak te maken zodat we samen kunnen kijken wat jouw wensen zijn.

 

Couperose

Helaas zijn deze ontsierende adertjes in het gezicht vaak een erfelijke kwaal, die op verschillende manieren tot uiting komen. Algemene roodheid, zichtbare fijne adertjes, spinnetjes of bloedspatjes. Gelukkig kunnen al deze vormen goed behandeld worden met de VPL en Mediblend en wel met prachtige resultaten!

De verfijnde lichtimpulsen van de VPL geven een intense warmte, waardoor het bloed in deze kleine adertjes wordt “gecoaguleerd”. Dit betekent dat het in een vaste vorm door de huid naar boven wordt gefilterd en uiteindelijk als huidschilfer verdwijnt.

Een bijkomend voordeel is dat je een tevens een huidverjongingskuur ondergaat doordat de lichtimpulsen de dermis en epidermis zo laat “schrikken”, dat deze gestimuleerd worden tot de aanmaak van collageen. Resultaat is een steviger huid die minder vatbaar is voor nieuwe uitstulpingen in de haarvaten.

Met de Mediblend kan ik specifieke adertjes, spinnetjes en bloedspatjes behandelen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een naaldje dat oppervlakkig in de huid gaat en het adertje stukje voor stukje coaguleert, waardoor het adertje direct onzichtbaar wordt. Binnen enkele dagen na de behandeling kunnen kleine korstjes zichtbaar worden. Het is belangrijk dat je niet aan de korstjes krabt voor een mooie wondgenezing. Soms kunnen meerdere behandelingen nodig zijn. 

Permanente ontharing

Op dit moment zijn er een aantal manieren om je haren definitief te verwijderen. Ik werk met Elektrische epilatie en VPL.

Elektrische epilatie werkt met een hele dunne naald die in het haarzakje glijdt en daar vervolgens enkele seconden stroom krijgt. Door de stroom ontstaat er warmte in het haarzakje, waardoor de haarfollikel beschadigd en vernietigd wordt. De haren worden een voor een behandeld, waarna dunnere en zwakkere haartjes terug zullen komen, die opnieuw behandeld moeten worden. Uiteindelijk zullen alle haren verdwenen zijn. Elektrische epilatie is ongevaarlijk voor de huid en niet geheel pijnloos, maar door de stroomsterkte aan te passen aan de klant is elektrische epilatie voor iedereen draaglijk. Soms kan de huid reageren met roodheid en kleine pukkeltjes.

MK Huidspecialist - VPL Laser

VPL is een methode die het goede van IPL en laser in zich verenigt. Bij deze methode wordt het licht  aangetrokken door het pigment in het haartje en dan omgezet in warmte. Deze warmte, minimaal 65 graden, vernietigt de groeicellen in het haarzakje. De warmte komt alleen in het haarzakje zonder het omliggende weefsel te beschadigen. Elke flits bestaat uit een reeks micropulsen, waardoor de energie kan worden aangepast aan de specifieke noden van uw haar en huid. Het licht dat wordt gebruikt heeft de juiste golflengte, zodat zelfs de diepst liggende haren effectief behandeld kunnen worden.

Afhankelijk van de dikte van de haren, de hoeveelheid pigment en het contrast tussen haar en ongebruinde huid zou je in 4 tot 8 behandelingen klaar kunnen zijn. Belangrijk om te weten is dat met deze methode ook donkere huidtypes behandeld kunnen worden. Met deze methode ben je snel, veilig en efficiënt van uw ongewenste haargroei af.

 

Littekens

De littekens behandel ik op meerdere manieren. Juist door het combineren van de verschillende behandelmethodes ontstaat er sneller een betere doorlaatbaarheid van het verkleefde littekenweefsel, de doorbloeding komt weer beter op gang en de afvalstoffen die vrijkomen worden effectiever afgevoerd. Resultaat is een zichtbare en blijvende verbetering.
Afhankelijk van het litteken zullen we samen bekijken wat de beste combinatie is om jouw littekens te verbeteren en minder zichtbaar te maken.

 

Pigmentvlekken

Pigment is een kleurstof die ook wel melanine wordt genoemd. Het geeft kleur aan je haren, de iris van je oog en aan je huid. Het beschermt je huid tegen de UV-straling die in zonlicht zit. Als je lang in zon zit maakt de huid onder andere meer pigment aan, zodat je beter beschermd bent. Een prettige bijkomstigheid is het kleurtje dat je ervan krijgt. Maar de cellen die pigment maken kunnen ‘in de war raken’ waardoor je ophopingen van pigment krijgt: donkere vlekken op je huid. Deze vlekken noemen we pigmentvlekken.
Er zijn verschillende soorten pigmentvlekken die mogelijk een verschillende behandelmethode nodig hebben. Samen zullen we kijken wat het snelste en beste resultaat geeft.

Het mag duidelijk zijn dat we altijd zeker moeten weten dat we het over goedaardige vlekken hebben. Een bezoek aan de huisarts of dermatoloog is daarom altijd een goed idee.

 

Oneffenheden op de huid

Veel kleine vlekjes en plekjes op je huid kunnen erg storend voor je zijn, maar maar vaak zijn deze heel goed te behandelen. Ik zal wat voorbeelden geven.

  • Huidonregelmatigheden zoals steelwratjes (fibromen) of ouderdomswratten zijn onschuldig. Ze treden meestal op latere leeftijd op rond de hals, op de oogleden, onder de oksels en borsten. Dit zijn plaatsen waar wrijving van de huid plaats vindt. Iedereen van 30 jaar en ouder heeft er wel ergens een of meerdere fibromen op de huid.
  • Andere kleine bindweefselverhevenheden die over het hele lichaam en gezicht kunnen voorkomen.
  • Spider naevi of rode bloedblaartjes kunnen ook op het hele lichaam voorkomen.
  • Tenslotte de verheven moedervlekjes (mits goedaardig), die irriteren of ontsierend zijn.

Hoe werkt het?
Met een fijn naaldje wordt het plekje door een elektrisch stroompje verhit en vernietigd. Het is een veilige methode die uiterst geschikt is voor kleine oppervlakken.
Aarzel niet om een afspraak te maken zodat we samen kunnen kijken wat jouw wensen zijn.

 

Diverse massages

Een klassieke ontspannende massage is natuurlijk heerlijk en kan niet alleen een wellness effect geven, maar ook helpen om weer even wat pijnlijke spieren los te maken na een drukke dag.

De lymfedrainage massage is weer heel anders. Niet alleen is dit een heerlijke zachte ontspannende massage waarbij je mogelijk in slaap valt, het is ook een hele goede en nuttige aanvulling om de weerstand te verbeteren, afvalstoffen af te voeren en vochtophopingen te verminderen bij bijvoorbeeld een ooglidcorrectie.

Tenslotte de bindweefselmassage, deze prachtige methode is om je huid te verstevigen, collageen aanmaak te stimuleren, en een betere doorbloeding te creëren. Dit kan natuurlijk in combinatie met een andere behandeling, maar zelfs een regelmatige bindweefselmassage alleen doet ook al wonderen.

 

Rosacea

Deze vervelende aandoening is helaas chronisch en komt meer bij vrouwen voor boven de 30 jaar.

Het wordt soms verward met een allergische reactie, acne of zelfs met couperose, maar het verschil zit hem in de verdikkingen van de huid en de bultjes die vaak zichtbaar zijn. Ook rode ogen en een droge huid kunnen een probleem zijn. Het is nog niet helemaal duidelijk wat de oorzaak is, maar we weten wel dat een overgevoelige reactie van het afweersysteem en de demodexmijt onder andere een rol spelen. Er zijn helaas nog veel meer factoren die een rol spelen, maar gelukkig zijn er ook mogelijkheden om de klachten te verminderen. Doordat rosacea echter op heel verschillende wijze tot uiting komt, is het beter samen een behandelplan te maken wat bij jouw specifieke klachten past.

 

Acné

Dit is een chronische ontsteking van de talgklieren waarbij mee-eters, pukkels en puistjes ontstaan. Deze aandoening komt vaker bij de wat jongere mensen voor, maar ook volwassenen kunnen ernstig lijden onder deze ontsierende plekjes in gezicht, hals, decolleté en rug. Doordat er meerdere soorten acné zijn, zijn er dus ook verschillende behandelmethoden nodig. Uiteraard is reinigen van groot belang, want bij onzorgvuldig uitknijpen kan het juist ontstekingen en littekens in de hand werken. Belangrijk dus om dit vakkundig te (laten) doen.

In sommige gevallen zijn er echter meer rigoureuze stappen nodig. In dit geval maak ik gebruik van verschillende peelings met werkelijk fantastische resultaten!

Tenslotte wil ik graag wijzen op het feit dat de behandeling van acné maatwerk is. Temeer daar acné meerdere oorzaken heeft en daar dus ook naar moet worden gekeken.

 

MK Huidspecialist - behandeling acné
MK Huidspecialist

Contact

Gravin Beatrijslaan 9
2553 DX 's-Gravenhage

info@mkhuidspecialist.nl
+31 6 2280 8201